richard

SM2TOS -Richard....

Jag heter Richard Lineruth, 42 år gammal. Gift med Gitte, 42. bor i villa i Rosvik som ligger strax utanför Piteå. Vi har fyra barn i åldrarna 18-8 år. 3 flickor och 1 pojke. Jag jobbar på Posten i Piteå som arbetsledare. Jobbat på Posten i 25 år så snart är det väl dags för “guldklockan”. Och min fru jobbar inom skolbespisningen
för Piteå kommun.

Mitt intresse för radio har funnits sedan ungdomsåren när man som många andra radio intresserade höll på med 27 mhz bandet.
Höll även på något år med DX-ing och lyssnade på kort- mellanvågsstationer
och skickade rapporter. Men med tiden får man andra intressen och radiolyssnandet fick träda åt sidan för andra intressen som foto,pistolskytte te.x.

1989 när jag pluggade till radiotekninker kom åter det här med radio igång, så jag och en kompis pluggade till T-cerifikatet och det gick vägen! Så 1990 fick vi våra signaler SM2TOS och kompisen Henrik fick SM2TOU.

Vi var väldigt aktiva på 2 meter och testade allt möjligt, med antenner, packet-radio etc. Hade god hjälp av vår mycket teknisk kunnige kamrat SM2NOT.
Roligt hade vi i alla fall. Försökte det här med CW ett par ggr men man tyckte att det var trögt att komma över “tröskeln” i lärandet av CW så det rann ut i sanden.

1991 Köpte vi hus i Rosvik och blev “pitebor”. Antennerna för 2 meter åkte upp, både GP och beam. Mycket aktivitet på 2 meter ända tills en storm tog ned alla antennerna på egen hand, och slog sönder beam och rotor.....

Grejorna åkte upp på vinden och tänkte att det där får jag fixa senare.....

Och mycket senare...dvs 15 år och fyra barn senare.......så hade jag nu i somras ett ärende upp på vindan för att leta fram några grejor som skulle finnas i en kartong någonstans......efter idogt letande och svärande om var sakerna kunde finnas (vet ni hur mycket som rymms på en vinda?) så hittade jag en stor kartong, och i den låg mina 2 meters riggar och en 70 cm station. Gp:n låg även där och en fundering om grejorna kunde fungera började gro i mitt huvud.

Kanske,...kanske de kunde fungera efter 15 år uppe på vindan.....

Frun undrade om jag hade slagit huvudet i takstolen när jag kom ned med mina gamla “riggar”. Skall du börja med det där igen....finns det någon som pratar i de där apparaterna något mer?? Nu när det finns mobiltelefoner och internet!

Tja, jag måste ju testa i allafall. Upp på taket, sätta upp GP:n och koppla upp radion, en Icom IC25-E. knaster,sprak kom ur högtalarna och R2:an hördes!!
Finns det någon där då? Jamenvisst ! Gamle kompisen Kent SM2OAO var på “G”.
Han höll på att trilla av stolen när han hörde ur högtalaren SM2TOS!

Detta var helkul, och jag fixade även till de andra stationerna efter diverse putsningar. En Icom Ic-260E, IC-02E samt en ombyggd Storno 70 cm station.

Mycket hade ju hänt sedan man blev QRT för 15 år sedan. Nu fick man som gammal “T-Certare” även köra på kortvågen! Men jag hade ju ingen kortvågs station. Så tillfället kom när SM6YED-Reino sålde sin Kenwood TS-120V på Tradera för en billig penning. Jag slog till och köpte den. Den fungerar utmärkt bra.

Så det blev en väldig nytändning på amatörradiosidan. Blev medlem i SSA igen. Skaffade specialsignaler och gick med i kommunjakten och är aktiv som aldrig förr. har inte haft så här roligt på länge. Så nu till slut är det bara det här med CW som åter hägrar....nog vore det väl tusan om man inte skulle klara av det!

Har laddat ned CW kurser, så nu har jag allt jag behöver. Nu behöver man bara någon som sporrar en till att fixa detta. Hoppas nu att SA2APO också kommer igång med CW träningen. Vi har även bett att SM2ELN skall sparka på oss ibland så att vi inte stannar av i att lära oss CW.

Så detta var min lilla historia, och om du undrar om jag hittade kartongen som jag letade på vindan, tja.....den finns väl där uppe någonstans.....nu är det radio som gäller......

Ha det gott och hoppas vi hörs på bandet!

73 de SM2TOS - Richard

ts120+mfj

Kenwood TS-120 + MFJ-945 E

mobilt

Mobilt i Älvsbyn

QSO hemmavid...

 

Home of sm2tos

Här är mitt QTH!
Rosvik i Piteå Kommun.
Klicka på bilden för större format.

Om mig...

Sidorna optimerade för Internet Explorer 7 & 1024 x 768

SSA.SE
SM3CER Contest Service
sk2hg#3

QRZ callsign lookup:

 

SM CALLBOOK

 

 

Besökare nr:

 

 

Besökare online:

 

Site in English

DX SUMMIT SPOTS